Az alábbiakban Hollósi Ádámmal olvashattok egy interjút – egy éves munkájának az eredményét pedig a képen láthatjátok.

 

Mielőtt a Kettlebell Zóna edzéseire elkezdtél járni, milyen életmódot folytattál? Sportoltál?

Kisgyermek korom óta mozogtam valamit(talaj-szertorna, atlétika, futás, teljesítmény túra, úszás, fallabda, sí, súlyzós edzés, siklóernyőzés), kisebb-nagyobb, sokkal nagyobb kihagyásokkal. Húsz éve számítógép előtt ülve dolgozom. Sokszor, több mint napi nyolc órában. Jellemzően mozgásszegény, káros szenvedélyektől egyáltalán nem mentes, mondhatni hedonista éltmódot folytattam. Ha idő kellett, azt az alvástól vettem el.


Mi vett rá, hogy le gyere a terembe?
Régóta éreztem, hogy az életmódomon, ami finoman szólva nem volt egészséges, és fenntartható, változtatni kell. Egy ideje már támasztotta az ajtót egy műanyag „bell”. Sokmindent elolvastam a kettlebellről, és videók alapján próbálgattam a súlyt. Szóval kinéztem magamnak az edzésformát. Kerestem az edzőt, és a termet, aminek a helye megfelelő számomra. Meglepetésemre a párom találta meg a Bikás parknál induló Zóna csoportot, és ügye ki tud nemet mondani a szeretett feleségének. 🙂

Mióra jársz, mik voltak az első tapasztalataid?
2017 május 29-én kezdtem a kettlebell edzéseket. Kezdő csoportban tanultuk az alap gyakorlatok helyes kivitelezését. Az első hónapban a bemelegítés után már úgy éreztem, hogy ki vagyok purcanva. Láttam ahogy a haladó csoport tagjai (akikkel most edzőtársak vagyunk) 20-24kg-os, vagy nagyobb súllyal, súlyokkal elképesztő mennyiségű gyakorlatot végeznek. Őszintén csodáltam őket.

Figyelsz az étkezésre is?
Igen. Ahogy szokásommá vált az edzés, a kettlebell, egyre jobban éreztem, hogy változom. Fizikailag, és mentálisan is. Célul tűztem ki, hogy leadom a súlyfeleslegem. Átalakítom a testképem, és erősebb leszek. Ezzel együtt, remélem egészségesebb is. Ennek bizony fontos összetevője ez étkezés. Nem fontossági sorrendben; étkezés, mozgás, pihenés, lelkiállapot. Szóval, csökkentettem a kalória bevitelt. Jellemzően kerülöm a nehéz ételeket, a sok szénhidrátot, a sok zsírt. Nem akarok sanyarogni, de odafigyelek. Teljesen abbahagytam az alkohol fogyasztást. Negyven év felett csökken az ember izommegtartó képessége, csökken tesztoszteron és a növekedési hormon termelés. Párhuzamosan intezívebben rakódnak a zsírpárnák. Ezek ellen boltban kapható táplálékkiegészítőkkel is harcolok. És még valami, időben korlátozott étkezés 16/8.

Milyen változásokon mentél át?
Közel egy év alatt 18-20kg-al mutat kevesebbet a mérleg, és rendbe jött a vérnyomásom is. Fontos hogy az ember szeresse önmagát, szeresse a testét amiben él. Szeretem látni, érezni, hogy egyre több izom van rajtam. Egyre feszesebb vagyok. Nem lihegek, ha fel kell szaladni a negyedikre. Felemelni húsz, harminc vagy akár ötven kilót, többször, nem jelent kihívást. Ezzel együtt nyugodtabbnak érzem magam. Kivéve mikor izgatottan várom az edzésnapot. 🙂

Hogy érzed magad az edzéseken, mit szeretsz a legjobban?
Az edzés nagy varázslat. Mindegy milyen hangulatban érkezem, feldobottan vagy elgyötörten, a bemelegítés végére csak a súly a gyakorlat, és én vagyok. Az edző, a csapat, és a hangulat magávalragad. Jelen vagyok! Figyelek a szabályos, pontos kivitelezésre. Törekszem rá, hogy egyre jobban, többet csináljak. Kicsit nagyobb súllyal feszegessem a határaimat. Változatos időröl időre megújuló edzésprogramunk van.

Nehéz ennyire kitartóan járni? Mi a titok?
Egyáltalán nem nehéz. Beterveztem az életembe az edzéseket, és ehhez tartom magam. Csak akkor hiányzom, ha nagyon beteg vagyok, vagy elutaztam. Valamikor a kezdetekkor azt mondtam a feleségemnek, hogy „Majd meglátom, hogy a kezdő tanfolyam után mikor járok edzésre.” Erre az volt a válasza: ” Hogy-hogy mikor? Innentől életed végéig!” Ez tetszett. Szóval járok edzésre, és kész.

Szeretnék a heti két edzés mellé még egy-két alkalmat rendszeresíteni. A kezdeti 16kg-os gyakorlósúlyomat már 20kg-ra váltottam. Időnként ha jó passzban vagyok 24-essel csinálom az edzést. Rövid távon most a 24-be szeretnék beleerősödni. Az SFG1 követelményeket szeretném ezzel a súllyal teljesíteni.
Jó lenne húsz év múlva 67 évesen is azt hallani páromtól: „Nagyon ügyes vagy kicsim!”

 

SZERETNÉL CSATLAKOZNI HOZZÁNK?

A KEZDŐ CSOPORTOKKAL kapcsolatban ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ:)